Sunday, July 19, 2009

Ancient Mariner - Al Fatihah

Capt. Yusuf Ahmad aka Ancient Mariner meninggalkan kita semua malam semalam, dalam tidur. Al Fatihah, semoga Allah menerima amal kebaikannya dan mengampunkan segala dosanya dan menempatkan beliau di tempat yang baik.

Ancient Mariner adalah salah satu blogger yang saya senaraikan dalam blog pilihan saya, 'My Blog List'. Walaupun tidak mengenali beliau secara peribadi, namun hasil tulisannya dalam Ancient Mariner sudah cukup membuat saya mengenali siapa beliau.

Hampir semua blog sosial & politik di Malaysia ini saya baca tidak kira kecenderungan politik atau tujuan penulis. Saya senaraikan Ancient Mariner buat tatapan bacaan saya setiap hari kerana mendapati beliau 'a true gentleman', mempunyai pandangan yang berasas, bijaksana, serta tidak terbawa-bawa dengan nafsu ketika menulis - 'balanced and level-headed'.

Kebetulan atau suratan, tajuk akhir karya beliau di blognya Ancient Mariner adalah 'Al Fatihah' - untuk arwah ibunya, 5 hari yang lalu.

Dengan nada sedih atas pemergiannya, namun bangga kerana sumbangannya, di sini saya sedekahkan Al Fatihah buat beliau dan ibunya. Al Fatihah.

Dengan itu juga blog 'The Ancient Mariner' tidak akan saya 'delete' dari senarai 'My Blog list' sehingga selepas suatu tempoh.
No comments:

Post a Comment